BIRTE GRANLUND

Jeg har de seneste år, beskæftiget mig med formgivning, fremstilling og maling af/på glasfade, samt hånddekorering af glas, eks. burgogne vinglas 0,72 l. - som efter dekoration, er yderst velegnede som fyrfadslysestager. Enkelte vindrikkere har også haft fornøjelse af disse smukke glas, som så har en anden form for dekorering, der gør, at vinens smukke farve er synlig.
 
Fadenes forme laver jeg i specielle materialer, der tåler den kraftige brænding, og teknikkerne som omfatter både fusing og slumpning har jeg indgående studeret.
 
Glassene indkøbes forskellige steder i Europa, pt. i Tyrkiet – da disse også skal kunne tåle kraftig varme, fordi maleteknikkerne kræver, at hvert enkelt mønster/farvekombination indbrændes for sig - hvilket også medfører at de er både et kunstnerisk udtryk samt tidskrævende arbejder.
 
I hjemmet i Skovlunde har jeg installeret 2 stor prof. brændingsovn, som gør at jeg er i stand til selv at udføre samtlige processer formgivning af fade, udskæring af glas i korrekte dimensioner brænding, design, maling, brænding – igen yderst krævende processer.
 
I flere år har jeg haft undervisning af flere hold interesserede elever, både for deres skyld og for min egen udvikling og erfaringsgrundlag, men ikke mindst fordi at jeg har ønsket at delagtiggøre andre i den glæde, jeg føler ved arbejdet/dekorering af glas og dets mange muligheder.  

 
Birte har også været med i flere udstilling sidste år, afholdt både i Skovlunde, af den lokale kunstforening, Artville i Hellerup, på  Charlottenlund Fort og ikke mindst, er permanent udstillet i Katterød Kunsthåndværk v/Fåborg.

Om Birte: Birte, har gennem 23 år arbejdet i FDB/Coop,  i bl..a. Kvickly Herlev, før jeg i 2001 blev ”medhjælpende hustru” i mit og hendes mands firma, LagerHotel-transport-og speditionsforretningen International Logistic ApS, hvor jeg til daglig var leder af logistikfunktionen.

 
 
Copyright 2009: kontakt@glas-kunst.dk